Adressi sähköautojen vapauttamiseksi dieselverosta

Sähköautot pysyvät Suomessa marginaaliautoina niin kauan kun sähköautoilijat joutuvat maksamaan käyttövoimaveroa. Auton oston yhteydessä maksettava autovero ja vuotuinen autovero ovat sähköauton kohdalla asialliset. Käyttövoimavero on kuitenkin moninkertainen suhteessa muihin veroihin.

Allekirjoita nettiadressi!

Paperille tulostettava versio adressista täällä.

Paperiset addressit kerätään yhteen ja luovutetaan eduskunnalle.
Lähetä osoitteella:
Sähköautot - Nyt!
Itälahdenkatu 1 B 27
00210 Helsinki

Käyttövoimavero luotiin aikanaan "tasapainottamaan" bensiinin hinnan ja dieselin hinnan sekä näiden verotuksen erotusta. Laki muotoiltiin kuitenkin seuraavasti: Ajoneuvolle, jota käytetään muulla voimalla tai polttoaineella kuin moottoribensiinillä, määrätään käyttövoimaveroa. (Luku 1, 11§)

Laki on selvästi laadittu joko taitamattomasti tai pahat mielessä. Aivan kuin mitään muita mahdollisia käyttövoimia autolle ei olisi kuin bensiini tai diesel! Erikseen on sitten vapautettu metaanilla käyvät autot sekä puulla tai turpeella käyvä auto. Mietityttää, mikä olisi viranomaisen ratkaisu, jos ilmoittaisi sähköautonsa käyvän sähköllä, joka olisi tuotettu jollain edellämainituista polttoaineista.

Oikeastaan voisi ehdottaa tai vaatia sähköautojen vapauttamista autoverosta kokonaan, niin suuri on ero minkä tahansa polttomoottoriauton ja sähköauton välillä ekologisten mahdollisuuksien kannalta. Tanskassa, missä on yksi maailman kireimmistä autoveroista, hallitus päätti vast'ikään vapauttaa sähköautot kaikista veroista. Jos nyt täällä Suomessa edes saisi tuon pahimman epäkohdan poistettua.

Näille sivuille on jatkossa tarkoitus kerätä nimilistaa tunnetuista henkilöistä, jotka kannattavat sähköautojen vapauttamista dieselverosta. Sillä se se käyttövoimavero on; dieselvero gone bad. ;-)

Ellei toisin mainittu, tämän sivun sisällön lisenssi on Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License