eKomponentit

Sähköautot - Nyt! yhteisö kehittää useita komponentteja käytettäväksi sähköautoissa. Näitä kutsutaan yhteisnimellä eKomponentit.

eECU

Pieni mikrokontrolleriohjattu emolevy, joka sisältää tarvittavan elektroniikan ja ohjelmistot kommunikaatioon moottorinohjaimen, akustohallintaohjaimen (eBMS) ja auton sisäisen CAN-järjestelmän välille. Siinä ei ole käyttöjärjestelmää vaan upotettu ohjelmisto "ikuisessa loopissa". Se esimerkiksi mittaa jännitettä sähköisestä kaasupolkimesta ja muuntaa sen käskyiksi moottorinohjaimelle. eECU on näkymätön käyttäjälle ja on tarkoitettu auton sisäiseen ohjaukseen. Toimiva prototyyppi on tällä hetkellä asennettuna eCorollaan.

eGUI

Käyttöliittymätietokone. Pienikokoinen PC (Tällä hetkellä käytössä on Asus 7" eeePC kannettava jossa on SSD). Se lukee eECUn tuottamaa tietoa ja näyttää sen 7" LCD-kosketusnäytöllä. Käyttöliittymä on skaalattavissa ja toimii erikokoisilla näytöillä. Sitä on mahdollisuus kauko-ohjata esim. langattoman verkon (WLAN) tai kännykän kautta. eGUI (Full) on tarkoitettu "high-end" muunnoksiin, joissa on on tilaa näytölle jne. Toimiva prototyyppi on tällä hetkellä asennettuna eCorollaan.

eGUI-mini, korvaa niin haluttaessa eECU:n + eGUI:n.

Pieni, edullinen mikrokonttolleriohjattu emolevy, jossa on upotettu näyttö ja joystick. Se pystyy keskustelemaan suoraan moottorinohjaimen ja akustonohjaimen (eBMS) kanssa ja näyttää näistä saatavaa tietoa ajajalle. Se on hieman rajoitetumpi ominaisuuksiltaan kuin täysi eECU + eGUI yhdistelmä, mutta soveltuu paremmin pienemmän budjetin muunnoksille.

eBMS

Akkujenhallinta (Battery Management System) Litiumakustoille. Tulee sisältämään korkeatasoista elektroniikkaa ja pystyy ohjaamaan virtaa "vahvoilta" akuilta "heikommille" niin että akuston jännite pysyy paremmin tasapainossa. Ei sisällä vastuksia muuttamaan ylimääräistä energiaa lämmöksi kuten useimmat vastaavat OSS-BMS tietokoneet tekevät vaan siirtää energiaa akuista toisiin käyttämällä pieniä akkukohtaisia DC-DC muuntajia. Katso lisää projektin kotisivulta.

eAUDIO

Tarjoaa muokattavan äänimaailman kuljettajalle. Ensimmäinen kysymys jonka kuulee kun sähköauton virta-avainta käännetään päälle ensimmäisen kerran on "onko se TODELLA päällä?". Tämän komponentti antaa vastauksen käyttäen audio-samplea. Tarkoituksena on antaa ajajalle tuntuma, että tämä konversio todella jotain erilaista ja että käyttöliittymää ajateltu huolella. Järjestelmähäiriössä ääni on hieman erilainen. Käyttäjä voi liittää tään komponentin kotitietokoneeseensa ja siitä sähköautoon. Tai tuottaa oman äänimaailmansa. Tämä komponetti voidaan liittää eECU:n, eGUI (full):n ja eGUI (mini):n.

Ellei toisin mainittu, tämän sivun sisällön lisenssi on Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License