Mikäli talven mittaan putkahtaneista pienistä uutisista voidaan päätellä, kylillä ja pajoilla ahkeroidaan sähköajoneuvojen eteen. Kyseessä ovat monesti hiljaiset mutta sitäkin taitavammat puurtajat, jotka eivät kerkiä tai eivät viitsi/kehtaa tuoda hankkeitaan ja töitään esiin. Nimekkäiden julkisuushankkeiden ohella olemme viime aikoina kuulleet mm. Electric VW Golf '89 -konversiosta, joka katsastettuna huristelee täyttä päätä ilmeisesti Jyväskylän suunnalla. Hieman aiemmin ilahduimme Toyota eYariksesta, joka sai statuksen I Sähköautot - Nyt! -tieliikenteeseen hyväksytty ja katsastettu muunnossähköauto. Monia muitakin mukavia uutisia on. Esimerkiksi turenkilainen, lähinnä esteettömistä ajoneuvoistaan tunnettu Finnreha-Handi Finland Oy ilmoittaa tekevänsä konversioita uusiin Fiat 500 ja Ford KA sekä käytettyihin Fiat Punto -autoihin. Yrityksen toimitusjohtaja Harry Pekka Sundelinin mukaan he aloittavat näinä aikoina myös Headway-akkujen maahantuonnin. Myös BMS:n edustus on suunnitelmissa. Uusia sähköajoneuvoasentajia on myös parhaillaan kouluttautumassa. Hyvin siis tuntuu talvehtivan ja jäämme kevään myötä mielenkiinnolla odottelemaan lisää hyviä uutisia, suunnasta jos toisestakin.
Päivämäärä: 20 Mar 2011 12:33
Keskusteluviestien lukumäärä: 8

Headway-kennot edustaa tyypillistä kiinalaista osaamista. FOB-hinta tehtaalla on dollarin luokkaa/Ah, kun tilaa riittävästi.
http://www.youtube.com/watch?v=4cl-vaAEGOg
Floridassa korroosiota Headway-akuissa.
Headway-kennojen ostaja otti yhteyttä Headway tehtaalle akkujen ruostumisesta. Tehdas jätti vastaamatta!!?
Akkujen napojen ruostuminen on selkeä turvallisuus ja tulipaloriski. Pinnoitetun seostamattoman raudan käyttö kohtiona on edesvastuutonta.
Hei.
Tehdään ensin täys-sähköauto.
Laitetaan täysin erillinen agrekaatti peräkonttiin, jolla polttomoottorin parhaalla hyötysuhteella tehdään sähköä ja talvella agrekaatista otetaan auton lämmitys.
Agrekaatin sähköllä voidaan sähkön loputtua ajaa auto hissukseen myös kotiin.
Tuota aggregaattiversiota on moni miettinyt, mutta siinä semmoinen pieni ongelma kuin Suomen laki. Mikäli otetaan pakasta normi aggregaatti niin siihen pitäisi laittaa katalysaattori ja käyttää VTT:n reilun 1000 euron päästötestissä ja mikäli ei mene läpi niin ,muutokset ja taas samainen testi samanlaisella kustannuksella. Tuon lisäksi tulee monta pienempää ongelmaa mukana. Tämän takia on pitäydytty täysin sähköisissä konversioissa. Mikäli hybridin haluaa niin ottaa automallin, jota on saatavana sekä etu että nelivetona (esim Subaru Legacy) ja laittaa nelivetoon etuvedon polttisversion kamppeet ja takavedon tilalle moottorit molempii vetareihin kiinni tai jos haluaa helpommalla ja halvemmalla päästä konversiossa niin moottori perään kiinni, kuten takavetokonversiot tehty. Lopuksi "vähän" electroniikkaa ohjaamaan polttiksen ja sähkömoottorin yhteiseloa tai yksinkertaisimmillaan ajaa kaupungissa sähköllä ja maantiellä polttiksella.
Jos sarjahybridin haluaa, niin Prius sellainen jo on. Lisäakusto siihen, niin on se ylivoimaisesti yksinkertaisinta tehdä plug-in versioksi, kuin alkaa jotain neliveto Subaru Legacyä muuttamaan. Tutkin kyllä tuota hommaa itsekin aikanaan, mutta ensinnäkin kokonaispainoraja tulee vastaan aika äkkiä. Lisäpainoa kun ei saada pois samalla lailla kuin täyssähköautokonversioissa poistamalla polttomoottori. Istuinpaikoista on sitten vähennettävä kokonaispainoa rekisteröimällä alhaisemmalle paikkaluvulle. Toinen asia on, että maavara on sen verran pieni, että perään, auton alle ei sähkömoottoria pysty laittamaan, ainoastaan nelivetoisissa ns. maastokelpoisissa pic-upeissa tai esim Toyota Roadrunnerissa. Jälkimmäisessä taas ei ole ideaa, koska se on suurkulutuksellisella bensakoneella. Legacykin painaa jo 1600kg ( omapaino ), ja kulutus 2L:n bensakoneella varmaan 10L/100km. Lisäakusto sähkömoottorineen nostaa painoa pari sataa kiloa ( hybridikonversiossa lisäpainoa ei saa tulla juurikaan 100kg enempää ilman paikkaluvun alentamista ), ja myös bensankulutus kasvaa ajettaessa bensakoneella. Joten kyllä Prius on helpoin projekti, jos haluaa ajaa sähköllä ja bensalla. Priuksen kulutus normaalisti jotain 4,5-5 litraan, ja 10kW:n lisäakustolla putoaa johonkin 1-1,5 litraan. Priuksessakin taitaa paikkaluku tippua neljään jo lisäakustolla ( 10kW ).
Toki kannattaa muistaa pitää mielessä, että kaikkia konversioita ei tehdä järkevyyden tai sen vuoksi, että se olisi helpointa. Toisilla on halu tehdä asioita vain siksi, että se on mahdollista tai ylipäätään todistaa jonkin tekeminen mahdolliseksi. Kaksipaikkaisia autoja on maailmassa paljon, joten koko takapenkin ja sen myötä mahdollisesti kolmen takamatkustajan poistamisella saa jo paljon laskennallista painoa pois, jolla voi pelata. Siitä ei tosin voi oikein olla eri mieltä, etteikö moinen Subaru olisi moneltakin kantilta varsin epäsuotuisa lähtökohta.
Blog at kWsaki dot com
Totuus on, että hybridiprojekti ei ole helppo eikä halpa. Mutta sen takia tuskin kysyitkään täältä.
Itse lähtisin tästä :
www nettiauto com/chevrolet/pickup/5758923
Riisipussit voi unohtaa, vanha kunnon Chevrolet Pickup tai joku muu menneitten vuosikymmenten jenkkilotja. Moottori ja muu tilpehööri painaa sikana ja on yleensä jo valmiiksi puhki ajettu, mutta kori ei paina juuri mitään joten akkuja mahtuu senkin edestä pienen agren lisäksi. Keventääkin voi. Lähtee halvalla.
Kone nokalta pois ja tilalle sähkömoottori ja akkuja. Taakse lisää akkuja ja agregaattori voidaan pultata kiinni lavalle jonne bensatankki viereen. Kokoonpano äärimmäisen yksinkertaista kun kaikki on analogista. Agregaattori pelkäksi akkulaturiksi. Helppo huoltaa ja säätää, ei tartte taiteilla konetilassa tai takaluukussa. Ei ihme säätöjä määräyksissä ja mittauksissa. Hitsaillaan ja maalataan helmiäsvärillä.
Ei tule hetkessä valmiiksi mutta taatusti kääntää päät.