Yhteisön uutisia

Keskustelu siirtyy Sähköautot - Nyt! -yhteisön Facebook -ryhmään

17 May 2016 08:57

Foorumi on suljettu vähäisen keskustelun vuoksi. Keskustelu jatkuu Facebook -ryhmässä, jonne se on jo käytännössä muutenkin siirtynyt.

Ryhmä löytyy täältä: https://www.facebook.com/groups/sahkoautot.nyt/

Foorumin kaikki vanhat viestit ovat toistaiseksi luettavissa, mutta uusia viestejä ei voi enää kirjoittaa.

Kiitos kaikille foorumin keskusteluun osallistuneille! Jatketaan juttua Facebook -ryhmässä!

Parkkisähkö lupaa Suomeen miljoona latauspistettä

08 Dec 2015 21:06

Suomalainen start-up Parkkisähkö Oy lupaa rakentaa Suomeen miljoona sähköauton latauspistettä - ilman kaapelien kaivamista. Urakkaansa Parkkisähkö aikoo hyödyntää Suomen ainutlaatuista lämpötolppien infraa. "Suomessa on sähköt tuotu jo yli miljoonalle pysäköintipaikalle. Nämä ovat muutettavissa Sähköautojen latauspisteiksi", toteaa yrityksen toimitusjohtaja Jiri Räsänen.

Parkkisähkö aikoo toimiaa täysin palvelumallilla. Yhtiön mukaan kotilatauksen hankaluus kerrostaloissa on muodostumassa sähköautojen ja ladattavien hybridien yleistymisen esteeksi. Harva hankkii sähköautoa jos sitä ei ole mahdollista ladata kotona. Parkkisähkö tuli marraskuussa valituksi Vuoden 2015 kiinteistöalan start-upiksi. "Tämä osoittaa että ratkaisullemme on selvä tilaus", uskoo Räsänen.

Yrityksen mukaan yksittäin hankittavien latauslaitteiden sijaan pitäisi ajatella kokonaisuutta ja yksittäistä ratkaisua pitemmälle. Kun laitteet hankitaan yksittäin, jokainen uusi käyttäjä joutuu käymään saman rumban läpi. Erilliset latauslaitteet aiheuttavat ajan kapasiteettipulaa, mikä johtaa kalliiseen sähkökeskuksen remonttiin ja sähköliittymän tehon nostoon. Parkkisähkön mallissa kiinteistön päivitys sähköautovalmiuteen onnistuu kerralla. Sähköverkon älykäs optimointi takaa sen, että vanhoista kaapeleista ja sähköliittymästä saadaan turvallisesti maksimitehot irti, yhtiö lupaa.

Parkkisähkö lupaa kertoa tarkemmin toimittamistaan laitteista ja hinnoista 2016 alussa. Hintojen luvataan kuitenkin olevan "edullisia". Parkkisähkö on aloittanut liiketoiminnan tekemällä kiinteistöihin sähköautojen latausmahdollisuuksien kartoituksia. Kartoituksen perusteella taloyhtiö tai muu kiinteistö saa käsityksen vaihtoehdoista ja kustannuksista joita kyseisessä kiinteistössä on mahdollista toteuttaa. Samalla voidaan ratkaista akuutti ongelma, jos kiinteistössä on ns. tilanne päällä eli ladattavan auton omistajaa on kielletty lataamasta esim. sähköturvallisuuteen vedoten.

Parkkisähkön järjestelmä tarjoaa myös polttomoottoriautoilijoille jotain: Lämmityksen etähallinta onnistuu samoilla laitteilla kuin sähköauton lataus.

Parkkisähkön rahoittajina on yksityisiä enkelisijoittajia, viestintä- ja teollisuusyritykset sekä Tekes.

Parkkisähköstä uutisoi mm. Kauppalehti, Helsingin Sanomat, MTV, Teknavi ja Talotekniikka.

Kotimainen sähköpakettiauto julkistettiin Outokummussa

08 Apr 2013 14:58

Ula-Sähkö Oy on julkistanut sähköisen Voltti-pakettiauton. Huolto- ja jakeluliikenteeseen tarkoitettu Voltti on muunnossähköauto, joka perustuu VW Transporteriin. Ajomatkaa on tarjolla yhdellä latauksella 150 km. Auton sarjavalmistus on tarkoitus aloittaa Outokummussa. Ylen juttu autosta // Esittelyvideo //Mediatiedote

Kotimainen kirja sähkö- ja hybridiajoneuvojen sähköturvallisuudesta julkaistu

06 Nov 2012 09:54

Ensimmäinen kotimainen kirja sähköajoneuvojen korjaamiseen liittyvästä sähkötyöturvallisuudesta on ilmestynyt. Sähkö- ja hybridiajoneuvojen sähkötyöturvallisuus-kirjan on kirjoittanut Metropolian autosähkötekniikan lehtori Vesa Linja-aho. Kirjassa on kattava yhteenveto alan tämän hetkisestä tilanteesta ja säännöksistä. Lisätietoja kustantajan sivuilla.

Sähköautojen verotus kevenee - kaikissa verolajeissa!

04 Apr 2012 14:52

Sähköautoja verotetaan kolmella tavalla: a) Ensirekisteröinnin jälkeinen autovero, b) Vuotuinen perusvero ja c) Käyttövoimavero. - Nyt on vihdoin kaikista verolajeista päätökset verotuksen alentumisesta sähköautojen osalta. 1.4.2012 aleni sähköautoilla autoa ostettaessa maksettava vero. 1.1.2013 alenee myös perusvero ja käyttövoimavero.

Sähköautolla käyttövoimaveron määrä on 1,5 s/päivä/jokainen alkava 100 kg.
Perusveron korotuksen myötä minimiveron määrä on 43,07 €/vuosi 1.1.2013 alkaen.
Perusvero määräytyy 1.1.2013 alkaen muunnossähköautoille minimin, eikä enää painon mukaan.

Yleisösuosikki Genevessä: Valmet Automotiven Dawn -esittelyalusta

16 Mar 2012 08:31

Futuristisesti muotoiltu Valmet Automotiven esittelyalusta Down sai osakseen suurta huomiota Geneven autonäyttöyssä. Dawn esittelee sähköautokomponentteja ennennäkemättömällä tavalla. Lue lisää täältä.

Sähköautojen kokoontumisajot paukkupakkasilla? Katso video!

20 Feb 2012 10:04

Helmikuun yli -20 c pakkasilla joukko sähköautoa ajoivat onnistuneesti ympäri Helsinkiä kokoontumisajojen merkeissä - todistaen, että sähköauto on ankarissa talvikeleissäkin täysin toimivaa teknologiaa.
Katso videokooste päivän tapahtumista tästä. Lisätietoja www.electrictraffic.fi

Kouluttaudu Tampereella sähköajoneuvoasentajaksi

13 Feb 2012 12:55

Tampereen ammattiopistossa alkaa 12.3.2012 sähköajoneuvoasentaja ja -huoltaja koulutus. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet (huom. hakuaikaa jatkettu 17.2. asti).

ABB Rakentaa Viroon Euroopan suurimman pikalatausverkon

10 Jan 2012 14:41

Viro ehti ensimmäisenä, onneksi olkoon Viro! - Viron valtio on hankkeessa voimakkaasti mukana. Samaan ohjelmaan kuuluu 500(!) sähköauton hankinta sosiaalityöntekijöille. ABB toteuttaa latauksen avoimella OCPP standardilla, jonka tarkoituksena on sopia kaikkiin mahdollisiin sähköautoihin. Lue koko juttu täältä.

Electric Motor Show peruttu

17 Oct 2011 06:28

Helsingin messukeskukseen marraskuun lopussa (24.11. - 27.11.) kaavailtu sähköautotapahtuma Electric Motor Show on peruttu. Myös samanaikaiset Helsinki Motor Show ja VM Motor Sport Show on peruttu. Tapahtumien järjestäjien mukaan peruuntuminen on monen tekijän summa, "joskin merkittävimmät syyt löytyvät epävarmasta taloustilanteesta ja autoalan omista haasteista". Uutta tapahtumaa suunnittellaan ja tapahtumasta tiedotetaan Suomen messujen verkkosivuilla ensi kevään aikana. Lähde: järjestäjien tiedote sekä Helsinki Motor Show ja Electric Motor Show.

ERA rataennätykseen Nurburgringillä!

26 Sep 2011 13:40

Metropolian ERA -sähköurheiluauto on ajanut legendaarisella Saksan Nurburgringin Nordschleife -radalla uuden katulaillisten sähköautojen rataennätyksen. Aika on komea 8:42.72. Video ennätyskierroksesta, sekä tarkemmat tiedot, mm. kulutuslukemista ERAn uutisessa

Onko Kyllösen mielestä sähköautolla jo tarpeeksi helpotuksia?

20 Sep 2011 12:04

Liikenneministeri Kyllönen esitti ministeriön näkemyksiä sähköautojen verokohtelusta. Kyllösen puheista saattaisi päätellä, että sähköautoja tuetaan jo Suomessa varsin avokätisesti. Onko näin? Asiasta kertoo tarkemmin Ilta-Sanomat sivuillaan.

Saksan posti kehittämään ihan omaa sähköautoa.

18 Sep 2011 10:18

Uusia ajatusmalleja ? Kenties…
http://postandparcel.info/42084/news/deutsche-post-to-develop-own-electric-postal-delivery-vehicle/

Ajatus on hyvä, mutta pitääkö autosta tehdä "milk-floatti", että se olisi kustannustehokas pienissä volyymeissä ? Ei ole onnistunut mopoautoillakaan.

http://postandparcel.info/wp-content/blogs.dir/1/files///2011/09/street-scooter-160x120.jpg

Jotenkin tätä juttua tarkastellessa tulee sellainen olo, että nykyisen autoteollisuuden kyky kuunnella asiakkaita ja heidän tarpeitaan on olematon. Voisi kuvitella, että joku Fiesta Van perussähkötekniikalla olisi kättelyssä edullisempi. Kukaan ei tunnu ajattelevan tätä dilemmaa useammassa kuin kolmessa ulottuvuudessa.

-akkuJukka

Frankfurtissa esitellään useita sähköautokonsepteja kaupunkiin.

13 Sep 2011 08:52

Saksan hallituksen kannustamana maan autovalmistajat esittelevät Frankfurtissa pieniä 1-2 paikkaisia sähköautokonsepteja kaupunkilaisten tarpeisiin. Volkswagen NILS, Audi Urban Concept sekä Opel One Euro Car ovat kaikki mielenkiintoisia tutkielmia tulevaisuuden työmatka-ajeluun.

Brabusilta muunnossähköauto

13 Sep 2011 08:43

Mercedes-Benzin hovituunaajana tunnettu Brabus esitteli räyhkän, nelovetoisen hybridi-muunnossähköauton tutkielman. Polttomoottorin lisäksi pyörän sisäisillä sähkömoottoreilla varustettu auto saavuttaa 220 km/h huippunopeuden. Kiihdytys 0-100 km/h taittuu 6,9 sekunnissa. Pelkällä sähköllä ajomatkaa luvataan 120 kilometriä.

Teemu Selänne tilasi itselleen Fisker Karman

22 Aug 2011 06:19

Teemu Selänne tilasi itselleen Suomessa valmistetun Fisker Karma -urheiluauton. Kaikkien aikojen ensimmäinen Fisker Karma luovutettiin heinäkuussa Leonardo DiCapriolle. Auto on ladattava hybridi, jonka ajomatka pelkällä sähköllä on noin 80 km. Auton hinta on urheiluautolle hyvinkin kohtuulliset noin 100 000 dollaria (n. 73 000 €) ja sillä on jo tuhansia ennakkotilaajia. Lue lisää: MTV3.

Ajomatkaennätys kertalatauksella: 1631,5 km

11 Aug 2011 19:04

Saksalaiset yrittivät ja onnistuivat ihan mukavasti.

23 kWh akkuja ja varmasti 100% DOD. :)

Tästä tulee suunilleen 1410 Wh/100 km. Noin kymmenesosa, mitä Berlingot ja Elcatit kuluttaa. Berlingo meni 25 kWh akustolla vajaa 200 km. Jos ajonopeus olisi ollut sama 40 km/h… ehkä 250 km.

Uutinen Tekniikka ja Taloudessa:
http://www.tekniikkatalous.fi/duuniauto/sahkoauto+teki+ennatyksen+16315+kilometria+yhdella+latauksella/a666060

Ja Ny Teknik -lehdessä:
http://www.nyteknik.se/nyheter/fordon_motor/bilar/article3230367.ece

Jo alkaa range anxiety (matkapelko?) karisemaan, kun kerran kuljettajiakin jouduttiin vaihtelemaan pitkin testiajoa. Kertaistumalla tätä ei helposti aja.

Onko tässä nyt se kauan kaivattu 'mökkiauto' ? :D

-akkuJukka

BMW:n sähköminien testiajoista uutisia.

07 Aug 2011 13:19

http://evdl.org/archive/#nabble%2Btemplate%2FNamlServlet.jtp%3Fmacro%3Duser_nodes%26user%3D160789

Poimintona:

- Keskimääräinen päivittäinen ajo oli noin 48 km
- Keskimääräinen ajosuorite oli noin 15 km
- Neljä viidestä sähköautoilijasta sanoivat, että jopa 80% kaikista heidän ajoistaan onnistuisi Mini E:llä
- Keskimääräinen ajomatka per lataus oli noin 144 km
- Sähköautoilijat latasivat autojaan noin 2.9 kertaa viikossa. Pääasiassa yö aikaan kotona, kun sähkö oli halvinta.
- 81% sähköautoilijoista sanoivat mielummin lataavansa autoja kotonaan, kun käydä tankkaamassa polttomoottoriautoja huoltoasemalla.
- 96% sähköautoilijoista sanoivat harkitsevansa vakavasti hankkivansa sähköauton koeajojakson päätyttyä.
- Keskimääräinen latauskustannus oli puolessa vuodessa noin 69 € eli noin 1,4c /km (1,4€/100km)

Tarkempaa tietoa saanee ihan Googlaamalla tai tämän linkin takaa:

http://www.whatcar.com/car-news/mini-electric-car-trial-results/258507

-akkuJukka

Pietarilainen sijoittaja osti Thinkin

01 Aug 2011 19:02

Pietarilainen sijoittaja Boris Zingarevitsh on ostanut sähköautovalmistaja Think Global AS:n, kertoo HS ja Autoblog Green. Zingarevitshin on tarkoitus jatkaa Thinkin toimintaa. Think City -mallia on tarkoitus kehittää ja kehitetyn version tuotanto on tarkoitus käynnistää uudelleen vuoden 2012 alussa. Lue lisää: HS ja Autoblog Green.

Sähköautovalmistaja Think konkurssiin, valmistus Valmetin tehtaalla päättyy

28 Jun 2011 06:30

Norjalainen sähköautovalmistaja Think Global on hakeutunut konkurssiin keskiviikkona 22.6. Yritys ei onnistunut hankkimaan pitkäaikaista rahoitusta liiketoiminnalleen. Autojen valmistus Valmetin Uudenkaupungin tehtaalla on ollut keskeytettynä helmikuusta alkaen ja täten loppuu nyt kokonaan. Lue lisää: Financial Times, YLE, Valmet, Autoblog Green.

Ellei toisin mainittu, tämän sivun sisällön lisenssi on Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License