Eka kirje sähköyhtiöille

<<<< Takaisin pajan etusivulle

TÄLLAISTA KIRJETTÄ AJATTELIN SÄHKÖYHTIÖIDEN JOHTAJILLE (PIENILLE SÄHKÖYHTIÖILLE TOIMITUSJOHTAJILLE, MUUTAMALLE ISOIMMALLE EHKÄ OSOITETAAN MARKKINOINTIPÄÄLLIKÖLLE.)

Arvoisa sähköyhtiön johtaja tai markkinointipäällikkö,

Lähestymme kaikkia puhtaasti uusiutuvaa energiaa tarjoavia sähköyhtiöitä Suomessa seuraavassa asiassa.

Sähköautot ovat tulossa markkinoille tämän vuoden aikana. Näillä näkymin ensimmäisenä on ehtimässä suomalainen voittoa tavoittelematon Sähköautot - Nyt! autonkehitysyhteisö konvertoidulla Toyota Corollalla.

Sähköauton yhdistettynä uusiutuvaan energiaan mahdollistaa seuraavien päästöjen nollaamisen: CO2, typpioksidit, pienhiukkaset ja alailmakehän otsoni. Lisäksi sähköauton moottori on lähes äänetön.

Tavoitteenamme on että mahdollisimman moni sähköauton hankkija lataisi ajonsa vaatiman virran uusiutuvalla energialla tuotetulla sähköllä. Usealla sähköauton hankkijalla luultavasti on jo voimassa oleva ekosähkösopimus, mutta todennäköisesti on myös suuri joukko, joka ei ole sähkösopimustaan vielä tästä näkökulmasta tarkistanut.

Takavuosien Elcat-sähköautoja lukuun ottamatta sähköautot ovat suurelle yleisölle laajalti vielä täysin uusi asia; julkista keskustelua hallitsee lähinnä väittely biopolttoaineiden hyödyistä ja haitoista. Samaan aikaan täysin nollapäästöinen autoilu on aivan käden ulottuvilla. Tässä on myös ekosähköä tarjoaville sähköyhtiöille mahdollisuus näyttäytyä oikeassa valossa.

Haluaisitteko teidän sähköyhtiönne näkyvän uuden puhtaan autotekniikan esiinmarssin eturintamassa? – Olemme avoimia keskustelemaan kunkin yhtiön omiin markkinointitarpeisiin liittyvistä ideoista. Huom: Avoimena yhteisönä emme voi tehdä poissulkevia sopimuksia emmekä salaisuuksia. Yhteistyöhön kanssamme ryhtyvä hyväksyy samalla sen että kirjeenvaihto on avointa kaikille Sähköautot - Nyt! yhteisön jäsenille.

Oman arvioni mukaan kaikkien osapuolten tavoitteita parhaiten palvelisi seuraavankaltainen malli:
Sähköyhtiö tarjoutuu maksamaan sähköauton ostajan kahden vuoden ajoihin tarvittavat sähköt jos auton ostaja sitoutuu tämän ajan ko. sähköyhtiön asiakkaaksi. Tätä vastaan sähköyhtiö saa auton kylkiin molemmille puolille graafisesti muotoillun mainoksen, jossa lukee esim:

T ä m ä a u t o
KULKEE TUULELLA
- Sähköyhtiösi

tai:

T ä m ä a u t o
KULKEE VEDELLÄ
- Sähköyhtiösi

tai:

T ä m ä a u t o
KULKEE PUHTAASTI
- Sähköyhtiösi

Tässä on tarkoituksena yhtenäisesti katukuvassa näkyvä muotoilu, joka tekee nollapäästöiset sähköautot tunnetuiksi. Sähköautoille on odotettavissa myös paljon positiivista julkisuutta, missä yhteydessä maininta siitä että sähköyhtiö vielä alkuun maksaa ajotkin, kertautuu varmasti positiivista mielikuvina jokaista hankkeessa mukana olevaa sähköyhtiötä kohtaan.

Sähköauto kuluttaa nykyisillä sähkön hinnoilla noin 1 euron / 100 km maantieajossa, kaupunkiajossa selvästi vähemmän. Jos keskimääräinen sähköautoilija ajaisi vaikkapa 15 000 kilometriä vuodessa, olisi ko. mainospaikan hinta yhtiöllenne noin 150 euroa vuodelta. Lisäksi teille siis tarjoutuu mahdollisuus napata uusia asiakkaita pitemmäksikin aikaa, sekä medioiden kautta kertautuva julkisuusarvo yhtiönne edistyksellisyydestä. Ensivaiheessa sähköautoiksi muunnetaan vähintään 500 autoa, mutta huomattavasti suuremmatkin määrät ovat mahdollisia mikäli kysyntä jatkaa kasvuaan kuten tähän asti.

Ystävällisin terveisin,

Jiri Räsänen
Sähköautot - Nyt! puuhamies

Ellei toisin mainittu, tämän sivun sisällön lisenssi on Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License