eEcu-meeting 23.10.2008

<<< Takaisin tapahtumasivulle

eEcu Meeting 23.10.2008 17:30 – 23.00 Tampereella ravintola Konttorissa

Ilta alkoi esittäytymisillä sekä kertauksilla mitä kukin haluaa projektissa tehdä. Kokoonkutsujana toiminut Juissi oli vamistellut hyvän esityslistan josta asioita käytiin vapaassa järjestyksessä läpi. Tapaamisen tarkoitus oli jakaa tehtäviä sekä saada eECU-projektia eteenpäin. Kertauksena käytiin pikaisesti läpi termejä sekä piirrettiin kevyt lohkokaavio asioista. Todettiin, että Pajassa on jo olemassa samanlainen lohkokaavio.

  • eECU = pieni mikrokontrolleri, jonka tarkoitus on toimia sekä DMOC445-sähkömoottoriohjaimen konfiguraattorina että mahdollisesti emuloida toimivaa polttomoottoria auton “originaali-ECU:lle”.
  • eGUI = Todennäköisesti pieni PC, jonka sisällä ajetaan sopivaa Linux-käyttöjärjestelmää. Tarkoitus on kerätä tähän purkkiin CAN-väylän yli tulevaa tietoa siten, että eri käyttöliittymät voivat tätä tietoa helposti hyödyntää. Käyttöliittymästä päin voidaan välittää tietoja taas CAN-väylään ja sitä kautta esim. moottorinohjaimelle saakka.
  • DMOC = kaupallinen sähkömoottorin ohjain, jota voidaan konfiguroida CAN-väylän yli.

Keskustelu siirtyi melko pian turvallisuuteen ja eri standardeihin sekä hyväksyntiin joita projektissa mahdollisesti tarvitaan. Ohimennen sivuttiin dokumentaatiota ja todettiin, että sen määrää pitäisi lisätä ja kerätä postilistoilta tietoja enemmän ylös yhteen paikkaan. Samalla todettiin että ns. Assembla-wiki voisi toimia softatyöryhmälle varsinaisena “työkaluna” dokumentoinnin ja tehtävien jaon osalta. Assemblaan on jo tehty ohjelmakoodia eECU:n osalta ja rajapintamäärittelyt sekä eGUI:n ohjelmistot seurannevat perässä piakkoin.

Illan mittaan sivuttiin useita eri aiheita – konkreettisena rajapylväänä sovimme alustavasti, että auton moottorin originaali ECU:n mittaus ja dokumentointi pyrittäisiin tekemään piakkoin. Mahdollisti jo torstaina 30.10.2008, sikäli kun moottori on käyntikuntoinen silloin.

Tapahtumassa tehtiin MindMap, joka ladattavissa alta.

mm = FreeMindFreemind muoto
pdf = Adobe PDF

PDF
Freemind Mindmap

Ellei toisin mainittu, tämän sivun sisällön lisenssi on Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License